Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 796 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Lecsós töltött csillagtök

Lecsós töltött csillagtökHozzávalók (2 személyre)

2 kisebb (kb. 10 centi átmér?j?) csillagtök, só
15 dkg darált sertéshús (pulyka-fels?comb is lehet)
1 tojás, 3 ev?kanál párolt rizs, ?rölt fekete bors
1 kiskanál ételízesít? por, 3 kemény paradicsom
2 zöldpaprika, 2 ev?kanál olaj
1 kiskanál cukor, 1 ev?kanál finomliszt

      A csillagtökök, azaz a patisszonok tetejéb?l egy ujjnyi vastag szeletet levágunk, belsejüket kanállal kikaparjuk úgy, hogy tölteni lehessen. A darált húst a tojással és a rizzsel összedolgozzuk, sóval, ?rölt borssal ízesítjük. A tökökbe töltjük, ?kalapjukat? rátesszük, húst?vel vagy fogvájóval rögzítjük, majd a tököket enyhén sós, ételízesít? porral f?szerezett vízben 20-25 perc alatt puhára f?zzük. Közben a paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk, a forró olajon megpároljuk. Sóval, gondolatnyi cukorral ízesítjük, végül egy kevés vízzel simára kevert liszttel s?rítjük, 2-3 percig forraljuk. Tálaláskor a tököt sz?r?lapáttal kiemeljük, nagyon jól lecsöpögtetjük, végül a lecsóval körülöntve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 287 kcal / 1200 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Szekszárdi kadarka `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY