Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 847 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Diós sajtos paradicsompaprika

Hozzávalók

4 nagy paradicsompaprika
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
2 zsemle
5 dkg dió
1 csokor friss bazsalikom
5 dkg reszelt parmezán
15 dkg kecskesajt
3-4 paradicsom
2 ev?kanál olívaolaj

      A csumát a paprikákból úgy távolítjuk el, hogy 1 centi szélesen körülvágjuk és a száránál fogva kiemeljük. A paprikákat ezután kimagozzuk és üregüket a következ? töltelékkel megtöltjük. A fokhagymát a vajon egy serpeny?ben megfuttatjuk, majd kidobjuk. A kis kockákra vágott zsemlét a fokhagymás vajon megpirítjuk. Közben a durvára vágott diót beleszórjuk. Végül a felaprított bazsalikommal, a reszelt parmezánnal, az apróra darabolt kecskesajttal és paradicsommal összekeverjük. A tölteléket nem szabad összenyomkodni, akkor jó, ha laza marad, és a sajt kellemesen megolvad benne. A megtöltött paradicsompaprikákat enyhén megolajozott tepsibe vagy t?zálló tálba egymás mellé rakjuk, az olívaolajjal tetejüket is meglocsoljuk, és el?melegített süt?ben (190 °C-on; légkeveréses süt?ben 170 °C) 45-50 percig sütjük. Ezalatt nemcsak megpuhul, de a teteje szépen meg is pirul. Hogy meg ne égjen, a sütés vége felé tanácsos alufóliával leteríteni.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 617 kcal / 2579 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Tokaji furmint 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY