Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 451 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Paprikás borjúszelet

Paprikás borjúszeletHozzávalók

50 dkg borjúkaraj
(borjúcomb is lehet)
só, ?rölt fekete bors
2-3 ev?kanál finomliszt
3 dundi újhagyma
2 piros húsú kaliforniai
paprika
2 ág szárzeller
1 zöld citrom
kb. 3 dl húsleves
5 dkg vaj
fél dl száraz fehérbor
a körethez:
25 dkg rizs
1-1 piros és sárga húsú
kaliforniai paprika
3-4 ev?kanál olaj
kb. 5 dl húsleves

      A borjúkarajt 8-12 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk, a lisztbe forgatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát vékony karikákra, a paprikát csinos kis csíkokra, míg a szárzellert körömnyi darabokra vágjuk. A vajat fölolvasztjuk, és a húst oldalanként 2-2 perc alatt el?sütjük benne. Sz?r?lapáttal kiemeljük. Visszamaradó zsírjában a zöldségeket kevergetve megpirítjuk, a húst belerakjuk, a fele levessel és a borral fölöntjük, lefödve, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. A körethez a rizst sz?r?be töltve megmossuk, nagyon jól lecsöpögtetjük. A "kétszín?" paprikát kicsumázzuk, félcentis kockákra vágjuk, majd a rizzsel együtt az olajon megpirítjuk. A levessel fölöntjük, lefödve puhára pároljuk. Tálaláskor a húst a paprikás raguval leöntjük, és a rizst mellé halmozzuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 568 kcal / 2375 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki sauvignon blanc 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY