Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1488 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Cukkinipikkelyes halfilé zöldf?szeres mártással

Cukkinipikkelyes halfilé zöldf?szeres mártássalHozzávalók

a halhoz:
4, egyenként kb.
15 dekás, b?r és szálka
nélküli tengeri halfilé
(másféle hal is lehet,
például fogas, harcsa)
1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt
fekete bors
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor bazsalikom
2 ev?kanál olívaolaj
2 zsenge cukkini
(kb. 25 dkg)
a zöldf?szeres mártáshoz:
1-1 kis csokor petrezse-
lyem, metél?hagyma,
bazsalikom és tárkonylevél
1 csomó újhagyma
vagy 1 szál póréhagyma
1-2 ev?kanál konzerv
kapribogyó
4-5 ev?kanál olívaolaj
só, ?rölt fekete bors
a rizottóhoz:
30 dkg friss zöldspárga
1 kis csomó újhagyma
vagy 1 szál póréhagyma
6-7 dkg vaj
10-15 dkg frissen kifejtett
zöldborsó
25 dkg rizs
só, ?rölt fekete bors
7,5 dl sz?rt húsleves
0,5 pohár száraz fehérbor
a tetejére:
2-3 ev?kanál reszelt
parmezán sajt

      A halszeleteket két megnedvesített pauszpapír vagy celofánlap közé fektetjük és kissé kiverjük (azért így klopfoljuk, hogy a hal húsát ne roncsoljuk). Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel és a bazsalikommal bedörzsöljük. Annyi id?re félretesszük, míg a zöldf?szeres mártást elkészítjük. Ehhez a petrezselymet, a metél?hagymát, a száráról lecsipkedett bazsalikomot és tárkonylevelet finomra vágjuk. Az újhagymát vékonyra szeleteljük, az el?z?ekkel és a kapribogyóval együtt az olívaolajba keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Tálalásig beh?tjük. A f?szeres halszelete-ket kiolajozott tepsibe rakjuk. A cukkiniket megmossuk, leszárogatjuk, majd miután végeiket lecsaptuk, 2-3 milliméter vastagra fölszeleteljük. A halszeletek tetejére fektetjük úgy, hogy kissé takarják egymást. Akkor jó, ha úgy néz ki, mintha a hal pikkelyei lennének. A maradék olajjal megkenjük, majd közepesen forró süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A zöldf?szeres mártással körüllocsolva tálaljuk a zöld rizottó kíséretében. A spárgát megtisztítjuk, törzsét 1 centi vastagra szeleteljük, a spárgafejeket egyben hagyjuk. Az újhagymát vékonyan fölszeleteljük, a vajon megfuttatjuk. A spárgát beledobjuk, 2-3 percig pároljuk. El?ször a zöldborsót, majd a rizst adjuk hozzá. Kevergetve megforrósítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a húslevest és a bort ráöntjük. Nagy lángon fölforraljuk. Lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, kissé fölkavarjuk, a parmezánnal meghintjük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 762 kcal / 3186 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Bátaszéki sauvignon blanc 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY