Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1359 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Ananászos epersaláta

Hozzávalók

1 szép, érett ananász
50 dkg friss eper
2 dl tejszín
2 ev?kanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor

      Az ananászt megmossuk, leszárogatjuk, majd a bóbitájánál kezdve félbevágjuk. Belsejét kiskéssel körbevágjuk, majd kanállal ügyesen kivesszük. Középen látható a torzsája, amit ék alakban kiemelünk. Ez általában fás. Ilyenkor félretesszük, különben elropogtathatjuk, de a salátába nem kerülhet. Az ananász húsát 1,5 centis kockákra aprítjuk. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk, majd a szemeket csinos kis cikkekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot és a vaníliás cukrot is beleszórjuk. A gyümölcsöket ebbe a habba forgatjuk, és az ananászhéjakba töltve, jól beh?tve tálaljuk.


Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 286 kcal / 1196 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji aszú 4 puttonyos `95.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY