Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1480 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Borókás vaddisznókaraj, narancsos cseresznyemártás

Hozzávalók (2 személyre)

40 dkg vaddisznókaraj
(egyben)
só, ?rölt bors
5-6 szem borókabogyó
2 ev?kanál olaj
1 dl száraz vörösbor
a mártáshoz:
1 ev?kanál cukor
1,5 dl húsleves
1 maréknyi cseresznye
só, ?rölt bors
1 narancs
1 ev?kanál konyak

      A húst megtisztítjuk, sóval, ?rölt borssal és a durvára tört borókabogyóval bedörzsöljük, majd a forró olajon körös-körül megpirítjuk. A vörösbort aláöntjük, lefedjük és el?melegített süt?ben nagy lánggal (240 °C, légkeveréses süt?ben 220 °C) 35-40 perc alatt megsütjük, közben levével néhányszor meglocsoljuk. A mártáshoz a cukrot szárazon világosra pirítjuk. Húslevessel felöntjük, a kimagozott cseresznyét beleszórjuk és 4-5 percig forraljuk. A t?zr?l levéve sóval, ?rölt borssal ízesítjük, a narancs levét és lereszelt sárga héját hozzáadjuk, a konyakkal ízesítjük. A puha húst felszeleteljük és a mártással leöntjük. Szív alakú burgonyafánkot adunk hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 530 kcal / 2216 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri Pinot Noir `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY