Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 323 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zöldborsós zúzapörkölt

Hozzávalók

80 dkg csirke-, pulyka-
vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
1 csapott ev?kanál édes-nemes
pirospaprika, 1 kiskanál só
2-2 paprika és paradicsom
1 mokkáskanál csíp?s paprikakrém
30 dkg frissen kifejtett zöldborsó

      A zúza tisztításával kezdjük: ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a benne lév? szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk, és 2 centis dara-bokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprít-juk és az olajon kevergetve üvegesre sütjük. A zúzát beledobjuk, néhány percig tovább pirítjuk, majd a t?zr?l lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés (1,5 deci) vizet aláöntünk, megsózzuk, az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk, a paprikakrémmel tüzesítjük, és lefödve kis lángon párolni kezdjük. A zúza fajtájától függ?en minimum 1,5 óra alatt puhul meg. El?fordulhat, hogy leve id?közben túlságosan bes?r?södik, ilyenkor mindig öntsünk alá egy kevés vizet, nehogy leégjen. Amikor már szinte teljesen puha, a zöldborsót hozzáadjuk, és így, együtt f?zzük készre. Galuska esetleg sós burgonya illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 540 kcal / 2258 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri kékfrankos `98.

Jótanács: ? A zúzapörkölt alá egy kevés kis kockákra vágott füstölt szalonnát is szokás sütni. ? A zúzának megfelel? májjal (pl. pulykazúza-pulykamáj) is gazdagíthatjuk. Kb. 40 deka kell bel?le, amit a zúzához hasonló nagyságúra darabolunk, és amikor a zöldborsó is már majdnem puha, akkor keverjük a pörköltbe. ? Zúzott fokhagymával, ?rölt borssal, majoránnával is f?szerezhetjük..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY