Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 422 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zöldborsós sz?zpecsenye

Hozzávalók

60 dkg sz?zpecsenye
1,5 kiskanál só
1-1 mokkáskanál ?rölt bors
és cukor
4 ev?kanál olaj
2 dkg vaj
40 dkg frissen kifejtett zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem

      A sz?zpecsenyét megtisztítjuk, az-az a tetején végighúzódó vékony fehér hártyáját lefejtjük. Ezután ujjnyi érmékre vágjuk, kissé kiverjük, széleit beirdaljuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. Ezután 1 kiskanál sóval, a borssal és leheletnyi cukorral behintjük, majd a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A vajat visszamaradó zsírjába dobjuk, és amint fölolvadt, a borsót beleöntjük. Megsózzuk és lefödve, kis lángon, saját levében kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, egy kevés vizet is önthetünk alá, nehogy odakapjon. Végül a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, és az el?sütött húsokat belerakjuk, hogy jól átforrósodjanak, de különösebben párolni már nem kell. Párolt rizs illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 502 kcal / 2099 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri Zeng? `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY