Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1343 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Vasi diós-kukoricás

Hozzávalók

3 dkg éleszt?, 5 dl tej, 2 tojás
10 dkg porcukor, só
60 dkg finom kukoricaliszt
2-3 ev?kanál zsír
a tetejére:
tejföl, tojás, dió
kristálycukor, vaníliás cukor

      Az éleszt?t 2 deci langyos tejben megfuttatjuk. Közben 2 egész tojást a maradék 3 deci tejjel, a porcukorral és csipetnyi sóval összekeverünk, majd a megkelt éleszt?t is hozzáadjuk. Ezután a lisztet beleszitáljuk, a zsírt megolvasztjuk, ráöntjük és az egészet sima tésztává dolgozzuk. Egy órán át kelni hagyjuk, majd kizsírozott tepsibe simítjuk. A tetejét tejföllel kevert tojással megkenjük, durvára darabolt dióval és kristálycukorral megszórjuk. Még egyszer kelni hagyjuk, majd hideg süt?be tolva közepes lánggal megsütjük. Kockákra vágva, vaníliás cukorral megszórva kínáljuk.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY