Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 122 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Töltike ezeregy éjszaka módra

Töltike ezeregy éjszaka módraHozzávalók

1 kisebb vöröshagyma
2-3 ev?kanál olaj
15 dkg rizs, só
25-30 nagyobb, nem
permetezett sz?l?levél
5 dkg tisztított pisztácia
15 dkg mazsola
20 dkg ömlesztett
krémsajt
3 gerezd fokhagyma
2 citrom
2 ev?kanál cukor

      A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd az olajon üvegesre sütjük. A rizst megfuttatjuk benne, 3 deci vízzel felöntjük, megsózzuk, és lefödve kis lángon puhára pároljuk. Közben a sz?l?leveleket enyhén sós vízben 2 percig f?zzük, majd lecsöpögtetjük. A pisztáciát durvára vágjuk, a mazsolával és az ömlesztett sajttal a langyosra h?lt rizsbe keverjük, a zúzott fokhagymával ízesítjük. Ebb?l a masszából 1-1 kanálnyit a sz?l?levelekre halmozunk, majd ugyanúgy betekerjük, mint a töltött káposztát szokás. Ezeket a kis batyukat sz?l?levéllel bélelt lábosba rakosgatjuk, annyi vizet öntünk rájuk, amennyi éppen ellepi, majd az egyik citrom levével, a cukorral és a sóval ízesítjük. Lefödve kis lángon 15 percig pároljuk. Levében hagyjuk kih?lni. Lecsöpögtetve, hidegen, citromkarikákkal díszítve kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 625 kcal / 2613 kJ.
Italajánlat: Száraz fehérbor Badacsonyi muskotály `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY