Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 487 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Májjal töltött rántott karalábé

Májjal töltött rántott karalábéHozzávalók

3 közepes nagyságú (kb. 10 centi
átmér?j?) zsenge karalábé
50 dkg sertésmáj
kb. 1 csapott ev?kanál só
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
1 kiskanál majoránna
a bundázáshoz:
8-10 dkg finomliszt, 4 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: b?ven olaj
a körethez: Riceland Gyors rizs
vagy Riceland Hosszúszem?
el?g?zölt és vad rizs

      A karalábét ? miután meghámoztuk ? 1 centi vastagon fölszeleteljük. 16 darabot félreteszünk bel?le, a többit nyersen elropogtathatjuk. A májat 8 egyforma, minél vékonyabb szeletre vágjuk. Kissé ki is verjük (lehet?leg pont akkora legyen, mint a karalábékarikák), széleit beirdaljuk. Mindkét felét a sóval, a borssal és a majoránnával bedörzsöljük. Mindegyiket 2-2 karalábészelet közé illesztjük, fogvájóval rögzítjük, megsózzuk. Lisztben, fölvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd az utóbbi kett?ben újra meghempergetjük. B?, közepesen forró olajban oldalanként kb. 5-5 perc alatt arany-barnára sütjük. Papírtörl?re szedve lecsöpögtetjük. A biztonság kedvé- ért fogvájóval vagy húst?vel szúrjunk bele és ellen?riz- zük, hogy a közepén lév? máj megsült-e. Ha véres lé szivárogna bel?le, pár percig még süssük. Párolt rizs, tartármártás illik hozzá.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 650 kcal / 2717 kJ.
Italajánlat: Száraz fehérbor Egri Chardonnay Barrique `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY