Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 473 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Szilfán túli káposztás bárány cipóban

Szilfán túli káposztás bárány cipóbanHozzávalók

a raguhoz:
10 dkg szalonna
1 nagy fej hagyma
60 dkg bárányhús
só, ?rölt bors
a káposztához:
1 közepes fej édeskáposzta
só, ecet
2 babérlevél
1 marék kaporvirág
1 csokor csombor
az árpakásához:
20 dkg hántolt árpa
1 kanál zsír, só
a tálaláshoz:
25 dkg-os cipó

      A raguhoz a füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. Pörcét a tálaláshoz félretesszük. Visszamaradt zsírjában a megtisztított, felaprított hagymát üvegesre sütjük. A bárányhúst faggyújától megszabadítjuk, leforrázzuk, majd egészen kicsi, kb. 1x1 centis kockákra vágjuk. A hagymához adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. Közben az édeskáposztát a húshoz hasonlóan felaprítjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, föltesszük f?ni. Sóval, néhány csepp ecettel, babérlevéllel, kaporvirággal és a csomborral f?szerezzük. Ha megf?tt, f?z?levében hagyjuk kih?lni, majd lesz?rjük. (Ha savanyítani akarjuk, egy hétig meleg helyen tartjuk.) Az árpakásához az árpát a forró zsíron kissé megfuttatjuk, négyszeres mennyiség? vízzel felöntjük, megsózzuk és fed? alatt puhára pároljuk. A bárányragut, a lesz?rt káposztát és az árpakását összekeverjük és kibelezett kis cipókba töltjük. A szalonnapörccel megszórjuk, és a cipó levágott tetejét kalapként a tetejére illesztjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 783 kcal / 3273 kJ.
Italajánlat: száraz rosé Leányvári Kékfrankos rosé 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY