Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 468 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Mentás morzsában sült bárányborda

Hozzávalók

80-90 dkg báránykaraj egyben
5-5 dkg vaj és zsemlemorzsa
3-4 ev?kanál friss mentalevél
1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt
fekete bors
2 ev?kanál csíp?s mustár

      A báránykaraj tetejér?l a faggyús részt levágjuk, de vékony zsírréteget rajtahagyunk, csak 2-3 helyen behasítjuk. A bordacsontokról a húst kiskéssel lekapargatjuk, hogy tálaláskor szépen mutassanak. A vajat habosra keverjük, majd a morzsát és a finomra vágott mentalevelet hozzáadjuk. A fele sóval és borssal ízesítjük, a többit a húsba dörzsöljük. Ezután a karajt a mustárral is körbekenjük, majd a mentás morzsával ?betapasztjuk?. Tepsibe fektetjük úgy, hogy a f?szeres morzsa felfelé kerüljön. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 30 percig sütjük. Így lesz félangolos, vagyis szép rózsaszín? ? de nem véres! ? a kö- zepe. Aki jól átsütve kedveli, kb. 10 perccel tovább hagyja a süt?ben. Ha kész, kivesszük és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük, így a pecsenye mesésen ?szaftos? lesz. Fölszeletelve, vajon párolt zöldségekkel kínáljuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 395 kcal / 1651 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Soproni Kékfrankos `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY