Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 335 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Burgonyás cipóban sült csülök

Burgonyás cipóban sült csülökHozzávalók

1 közepes (12 dkg) héjában
f?tt burgonya, 2 dkg éleszt?
1,8 dl langyos víz
1 mokkáskanál kristálycukor
35 dkg finom- vagy kenyérliszt
1 kiskanál só
5 ev?kanál olaj
50 dkg f?tt, kicsontozott
és leb?rözött csülökhús
a nyújtáshoz: egy kevés finomliszt
a lekenéshez: 1 ev?kanál olaj

      A héjában f?tt burgonyát még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd várunk, míg kihul. Az éleszt?t a langyos vízbe morzsoljuk, a cukrot belekeverjük és letakarva, szobah?mérsékleten kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, majd a burgonyával és az éleszt?s vízzel 4-5 percig gyúrjuk-dagasztjuk, közben az olajat is beledolgozzuk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, 50 percig kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett gyúrólapra borítjuk és kisujjnyi vastagon, kör alakúra kinyújtjuk. A közepén egyenletesen elosztjuk a jól lecsöpögtetett csülökhúst, és a tészta széleit ráhajtjuk. Olajjal vékonyan kikent tepsire vagy kb. 22 centi átmér?j? tortakarikába borítjuk úgy, hogy az eddigi alsó része kerüljön fölülre. A tésztát olajjal körbekenjük, és konyharuhával letakarva, újabb 30 percig kelesztjük. Végül olajjal újra lekenjük és el?melegített süt?ben, a közepesnél er?sebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütôben 180 °C) kb. 30 percig sütjük. A süt?b?l kivéve vizes ecsettel átkenjük, így a teteje fényesebb lesz. Melegen, cikkekre vágva szokás tálalni, mustár és ecetes torma, valamint h?s sör társaságában.


Elkészítési id?: b? 2 óra.
Egy adag: 274 kcal / 1143 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY