Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 341 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csülök pékné módra

Csülök pékné módraHozzávalók

1 nagy hátsó vagy 2 kisebb
mells? csülök (kb. 2 kg)
1 ev?kanál só
1 kiskanál egész fekete bors
1 vöröshagyma, 2 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
a körethez:
1,5 kg burgonya
30 dkg vöröshagyma
(még jobb, ha friss, apró
gyöngyhagyma)
1 csapott ev?kanál só
1-1 mokkáskanál ?rölt bors
és pirospaprika
1 csapott ev?kanál majoránna
1 csokor petrezselyem
4 ev?kanál olaj

      A csülköt jól megmossuk, az esetleg rajtamaradt sz?rszálakat leperzseljük és lekaparjuk. Fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi b?ven ellepi. Megsózzuk, az egész borssal, a megtisztított, elfelezett hagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával f?szerezzük. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödjük, és kis lángon 1,5-2 óra alatt szinte teljesen puhára f?zzük. Ezután levéb?l kivesszük, és nagy tepsibe fektetjük. A körethez a burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk (a gyöngyhagymát egészben hagyjuk). Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával, a majoránnával meg fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, az olajat ráöntjük és jól összekeverjük. A csülkök köré halmozzuk, és süt?ben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses süt?ben 170 °C) kb. 1 órán át sütjük. Közben a húst többször megforgatjuk, a köretet megkevergetjük. Akkor jó, ha a hús megpirul, és teljesen egyszerre puhul meg a burgonyával meg a hagymával. Tálaláskor a csontról a húst lefejtjük, fölszeleteljük, majd a csülök eredeti formájához hasonlóan visszarakosgatjuk a csontra. A vele sült hagymás burgonyával és savanyúsággal körítve tálaljuk.


Elkészítési id?: 3 óra (30 perc munka).
Egy adag: 833 kcal / 3484 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Szekszárdi Cabernet Sauvignon ` 97.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY