Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 814 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sült zöldség lakoma

Sült zöldség lakomaHozzávalók

1 kg friss zöldség (cukkini
újhagyma, karfiol,
padlizsán, lilahagyma,
paradicsom, sárgarépa,
zsályalevél, gomba,
húsos paprika stb.)
2 tojás
7 ev?kanál finomliszt
csipetnyi tengeri só
2 dl víz
a sütéshez:
olaj

      A zöldségeket megtisztítjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy néhány perc alatt félig vagy teljesen átsüljenek. A cukkinit például kis hasábokra, az újhagymát ujjnyi karikákra, a karfiolt kisebb rózsáira, a padlizsánt kb. 3 centis kockákra vágjuk. Utóbbit kissé besózzuk és 30 percre félretesszük, hogy esetleges kesernyésségét elveszítse. A lilahagymát ujjnyi vastagra fölkarikázzuk, gy?r?ire szedjük, a répát kissé ferdén fél centi vastagra szeleteljük, a zsályalevelet megmossuk, a gombát cikkekre, a paprikát kisujjnyi hasábokra vágjuk. A tojások sárgáját a liszttel, a sóval és a hideg vízzel simára keverjük, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A zöldségeket ebbe a masszába mártjuk, majd b?, forró olajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Frissen, valamilyen mártás kíséretében az igazi.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 320 kcal / 1338 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki Sauvignon Blanc 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY