Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 935 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Tökmagos burganyafánk karamellás tökkel

Hozzávalók (30 darab)

40 dkg burgonya
2 tojássárgája
1 kiskanál só
kb. 20 dkg liszt
10 dkg tisztított tökmag
a tészta nyújtásához:
liszt
a sütéshez:
olaj
a karamellás tökhöz:
75 dkg süt?tök
3 ev?kanál cukor
2 dl natúr almalé
1 ev?kanál citromlé
mogyorónyi gyömbér
8-10 szem feketebors
csipetnyi só

      A burgonyát héjában megf?zzük, megtisztítjuk, összetörjük. Amikor kih?lt, a tojások sárgáját hozzáadjuk, megsózzuk és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méret? fánkszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat tökmaggal megszórjuk, sodrófával kicsit bele is nyomkodjuk. Végül b?, forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, majd lecsöpögtetjük és melegen tartjuk. A süt?tök húsát kis kockákra vágjuk. A cukrot világosbarnára pirítjuk, almalével felöntjük. Ha a karamell feloldódott, a tökkockákat beledobjuk. Citromlével, csíkokra vágott gyömbérrel, feketeborssal, csipetnyi sóval ízesítjük, és lassú t?zön 10-12 percig, illetve addig f?zzük, amíg a tök megpuhul. A meleg, tökmagos fánk mellé kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 75 kcal / 314 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor Egri Tramini `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY