Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1558 1 2 ... 1633  Utolsó


Whiskys mártásban sült oldalas

Whiskys mártásban sült oldalasHozzávalók

2 kg oldalas, 2 húsleveskocka
1-1 csapott kiskanál ôrölt fekete
bors, csemege pirospaprika,
chilipor, kakukkfu és bazsalikom
(utóbbiak szárítottak is lehetnek)
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só, 2-3 evôkanál olaj
a mártáshoz:
1 vöröshagyma, 1 ág szárzeller
2 gerezd fokhagyma, 6 dkg vaj
2 csapott evôkanál finomliszt
2 evôkanál 10%-os ételecet
10 dkg paradicsompüré
2 evôkanál barna cukor
3-4 evôkanál whisky
só, ôrölt fekete bors

      Az oldalast megmossuk, majd 8 vagy 12 részre vágjuk, és annyi forrásban lév? vízbe rakjuk, amennyi éppen ellepi. A leveskockát belemorzsoljuk, és lefödve, kis lángon kb. 35 percig f?zzük, majd lecsöpögtetjük, de levét félretesszük. A borsot, a pirospaprikát, a chiliport, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és a sót az olajba keverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük. A mártáshoz való zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a szárzellert körömnyi darabokra, a fokhagymát finomra vágjuk. Együtt az olvasztott vajra dobjuk, és közepes lángon 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük. F?z?levébôl kb. 7 decinyit a pirított zöldségre merünk. Az ecettel, a paradicsompürével, a barna cukorral és a whiskyvel ízesítjük, 2-3 percig forraljuk. Akkor jó, ha híg mártás lesz bel?le. Ha kell utánasózzuk, borsozzuk. Az el?f?zött húst t?zálló tálba rakjuk, a mártással leöntjük. Elômelegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütôben 165 °C) 40 percig sütjük, közben gyakran megforgatjuk. Párolt rizs és sült paprika ? ezt csak idényben készítsük ? illik köretnek hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 45 perc.
Egy adag: 863 kcal / 3608 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi Pinot Noir `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY