Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 445 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Marhagulyás

MarhagulyásHozzávalók (négy személyre)

60 dkg marha lábszár
1/2 fej karalábé
1/2 fej zeller
2 sárgarépa
1 fehérrépa
2 paradicsom
2 fej hagyma
4-5 szem burgonya
1 csokor petrezselyem zöldje
10 dkg liszt
1 tojás



Eszközök

1 literes iCook fazék
4 literes iCook fazék
kis méretű iCook tárolóedény



Elkészítés

Csipetke
A kis méretű tárolóedényben a 10 dkg lisztre ütjük a tojást, és 1 ek vízzel kemény tésztát gyúrunk belőle, majd csipetkét szaggatunk belőle.
A csipetkét az 1literes fezékban sós vízben puhéra főzzük.

Marha előkészítés
A lábszárűról késsel leválasztjuk a feleslegesen zsíros és inas részeket, hogy amennyire cska lehet a szín hús maradjon, majd 2 cm x 2 cm méretű kockákra vágjuk.

Marha előfőzés
A 4 literes iCook edényt előmelegítjük, majd beletesszűk a marha darabokat és egyenletesen elősütjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pirospaprikával, sóval, borssal, és majorannával fűszerezzük, és fél dl víz hozzáadása mellett fedő alatt lassú tűzön pároljuk, míg a marha puha lesz.

Összeállítás
Ezután felöntjük 1,5-2 liter vízzel és hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott zöldségeket, és fedő alatt lassú tűzön főzzük, míg a zuöldésgek is puhára főnek. Ekkor hozzéadjuk a meghámozott és kockára vágott burgonyát, majd amikor már az is majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a csipetkét, és az apróra vágott petrezselymet. További 10 perc alatt készre főzzük.



Tippek: A csipetke közvetlenül a levesbe is megfőzhető, ekkor a burgonyával együtt kell belerakni a csipetkét, de vigyázat, a leves ilyenkor zavarosabb lesz a csipetke felszínére tapadt liszt miatt.


Forrás: Copas receptjei iCook edényekre

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY