Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 892 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Lepény

Hozzávalók

      A tejet meglangyosították, sót, éleszt?t (kb. 7 dkg-ot) tettek bele, félkeményre összegyúrták annyi liszttel, amennyit felvett a tej. Egyesek vajat és tejfölt is tettek bele. Az ágyba tették kelni, abrosszal letakarva. Míg kelt a tészta, elkészítették a túrót. A kicsepegtetett túrót (kb. 3 kg) sóval, 1-3 tojással, 3 fél marok els?liszttel összegyúrták. Tejjel vagy tejfölös tejjel felengedték, ha túl száraz volt. A megkelt tésztát kinyújtották, kizsírozott tepsibe tették, a túrót rákenték és közvetlenül a sütés el?tt - nehogy eláztassa a tésztát - ráöntik a túróra a2 tojással elkevert tejfölt. Ha elkészült, 8x8 cm-es kockákra vágták fel, úgy tálalták.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY