Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 724 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Káposztás fácán

Hozzávalók

10 dkg császárszalonna
6 ev?kanál olaj
1 nagy vöröshagyma
1 kg savanyú káposzta
2 dl fehérbor
1 babérlevél
néhány szem fekete bors
1 nagyobb (kb. 1,3 kg)
konyhakész fácán
fél ev?kanál só
fél kiskanál ?rölt fekete bors
a díszítéshez:
10-15 dkg vadhúsos szalámi
vagy diákcsemege

      A császárszalonnát kis kockákra vágjuk és 3 ev?kanál ola-jon, a megtisztított, lereszelt vöröshagymával együtt 4-5 percig süt-jük. A káposztát, ha túl savanyú- nak találnánk, kissé kimossuk, majd néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A szalonnás hagymára dobjuk, a bor felét, és egy kevés vizet rá- öntjük. A babérral és az egész borssal f?szerezzük, lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt félpuhára f?zzük. A fácánt megmossuk, leszárogatjuk, ha volna még rajta toll vagy sz?r, lekapargatjuk. Utána kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk és egy másik lábasban vagy serpeny?ben, a maradék olajban körös-körül megpirítjuk. Egy kevés (kb. 1 deci) vizet és a maradék bort aláöntjük, lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt félpuhára pároljuk. Ezután a káposztába forgatjuk. Együtt kb. 30 perc alatt készre f?zzük. A fácánt vágódeszkára fektetjük, szárnyasollóval négybe vágjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 25 perc.
Egy adag: 720 kcal / 3010 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi Kékfrankos `97.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY