Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 408 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Székely káposzta

Hozzávalók

70 dkg sertéscomb vagy -lapocka
1 közepes vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
fél ev?kanál pirospaprika, só
fél-fél mokkáskanál ?rölt bors
és majoránna
2 gerezd fokhagyma
1-1 zöldpaprika és paradicsom
(télen 2 ev?kanál lecsó)
80 dkg savanyú káposzta
2 dl tejföl
1 púpozott ev?kanál finomliszt

      A húst megtisztítjuk, és 1x1 centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal együtt az olajon fehéredésig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot vagy a lecsót is hozzáadjuk. Kis lángon, lefödve körülbelül 45 perc alatt félpuhára pároljuk, közben, ha zsírjára sül, mindig egy kevés vizet öntünk alá. A káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, és kinyomkodjuk. Ezután szálait, mert általában túl hosszúak, egy-két vágással rövidebbre aprítjuk. A félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Továbbra is kis lángon, lefödve még körülbelül 50 percig pároljuk. Közben elföv? levét vízzel pótoljuk. Akkor jó, ha a hús és a káposzta egyszerre puhul meg. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a káposztát ezzel s?rítjük.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 670 kcal / 281 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói Hárslevel? `98.

Jótanács: ? A káposztával együtt egy maréknyi átválogatott és megmosott rizst vagy árpagyöngyöt is f?zhetünk bele..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY