Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 355 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gyümölcsös malacpecsenye

Gyümölcsös malacpecsenyeHozzávalók

60 dkg kicsontozott malackaraj, só
1 kiskanál Boszorkány
ételízesít? por
1 mokkáskanál
majoránna
1,5 dl sör
6-8 dkg füstölt szalonna
1 ev?kanál liszt
2 dl száraz fehérbor
2 nagyobb narancs
2 ev?kanál nem túl sós szójamártás
10 dkg kimagozott aszalt szilva
tea a szilva áztatásához
5 dkg kimagozott datolya
10 dkg mogyoró
2 közepes narancs
1 ev?kanál méz

      A malac húsát néhány órával sütés el?tt sóval, ételízesít? porral és majoránnával úgy dörzsöljük be, hogy ne érje a b?rét. Magas perem? tepsibe tesszük, és meleg süt?ben, sörbe mártogatott füstölt szalonnával kenegetve kb. 1 óra alatt piros-ropogósra sütjük. Lecsöpögtetve deszkára fektetjük. 10-15 percig pihentetjük, csak ezután szeleteljük föl. Visszamaradó zsírját lábasba öntjük, és a lisztet kissé megpirítjuk benne. A borral és a nagyobb narancsok kifacsart levével fölöntjük, a szójamártással ízesítjük, majd 1-2 percnyi forralás után lesz?rjük. A félbevágott, teában megpuhított aszalt szilvát, a datolyát és a vékony barna héjától is megfosztott mogyorót hozzáadjuk. A közepes nagyságú narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy bels? fehér bundájuk se maradjon rajtuk. Ezután a gerezdeket elválasztó hártya mentén éles kiskéssel bevágva, a gyümölcshúst kiemeljük, azaz a gyümölcsöt kifilézzük. Végül a mártásba forgatjuk, és a mézzel édesítjük. A húst vékonyan fölszeleteljük, süt?ben megforrósítjuk, a gyümölcsös mártást ráöntjük. Köretnek burgonyafánk illik hozzá


Elkészítési id?: 1óra 30 perc.
Egy adag: 727 kcal / 3039 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri Kékfrankos.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY