Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1131 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Kelt ostoros rétes

Hozzávalók

(10 személyre)
a tésztához:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 ev?kanál olaj
6 dkg (3 csapott ev?kanál) cukor
4 dl langyos tej
5 dkg morzsolt éleszt?
1 mokkáskanál só
a töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 ev?kanál cukrozatlan kakaópor
a nyújtáshoz:
2-3 ev?kanál liszt
a tetejére:
1 tojás
a tepsi kikenéséhez:
2-3 dkg vaj

      Az éleszt?t egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval együtt tálban jól összedolgozzuk - még jobb, ha 2-3 percig dagasztjuk -, majd letakarva, meleg helyen, úgy 45 perc alatt, a duplájára kelesztjük. Ez alatt az id? alatt elkészítjük a tölteléket: a margarint a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is. A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapra borítjuk és hat egyforma részre osztjuk. Ezeket egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaós krémmel megkenjük - megnedvesített késsel a legkönnyebb -, azután mindkét rövidebbik oldalát ujjnyi szélességben befelé ráhajtjuk, majd a tésztát, lehet?leg minél több csavarással felhengergetjük. Hármas copffonással összefonjuk. Az így kapott két ?kalácsot? egy kb. 30x20 centis, kivajazott, magas falú tepsibe fektetjük. Akkor jó, ha a tészta a tepsi oldalához ér, így csak felfelé növekedhet, nem ?fekszik el?. 10-15 percnyi pihentetés után felvert tojással megkenjük, majd el?melegített süt?ben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 639 kcal / 2672 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY