Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 458 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Báránycomb roston

Hozzávalók

4, ujjnyi vastag , egyenként kb. 15 dkg-os báránycomb-szelet
fél citrom
1 ág rozmaring (1 csapott kiskanál szárított is lehet)
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
8-9 ev?kanál olaj (lehet?leg olíva)
6-8 dkg húsos császárszalonna
5 dundi újhagyma
1 csomag (60 dkg) fagyasztott vágott zöldbab
1 mokkáskanál szárított kakukkf?
1 mokkáskanál szárított majoránna

      A citrom sárga héját vigyázva levágjuk, nehogy fehér bundája rajta maradjon, utána vékony csíkokra metéljük. Tálba szórjuk, a citrom levét ráfacsarjuk. A rozmaring leveleit a szárról lecsipkedjük, és apróra vágjuk, ahogyan a fokhagymát is, majd a citromhoz adjuk. Fél kiskanál sóval és fél mokkáskanál ?rölt borssal ízesítjük, majd 5-6 ev?kanál olajat belecsepegtetünk. A báránycombok szélét két-három helyen bevagdossuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Ezután anélkül, hogy kivernénk, alaposan a f?szeres olajba forgatjuk. Sütésig h?t?szekrényben érleljük. A császárszalonnát egycentis kockákra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk, és fél centi vastagon fölszeleteljük. Mindkett?t lábasba szórjuk, és a maradék (3 ev?kanál) olajon, közepes lángon 4 percig pirítjuk. A zöldbabot rádobjuk, a kakukkf?vel és a majoránnával f?szerezzük, fél kiskanál sóval meg fél mokkáskanál ?rölt borssal ízesítjük. 0,5 deci vizet öntünk rá, majd lefödve, kis lángon kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Egy nagy serpeny?t t?zre teszünk, 1 perc alatt jól megforrósítjuk. A t?zr?l lehúzzuk, lefödve melegen tartjuk. A báránycombot lecsöpögtetjük (levét félretesszük), és a forró serpeny?be rakjuk. Közepesnél nagyobb lánggal 4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát 3 percig sütjük. Az utolsó másodpercekben citromos páclevét is ráöntjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 570 kcal / 2383 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY