Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1256 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Pozsonyi tekercs vagy bejgli

Hozzávalók

a tésztához:
60 dkg finomliszt
15 dkg vaj
10 dkg zsír
1,5 dl tej
1 púpozott ev?kanál cukor
1,5 dkg éleszt?
2 tojássárgája tojás
0,9 dl víz
csipetnyi só
a máktöltelékhez:
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 ev?kanál baracklekvár
a diótöltelékhez:
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
felvert tojás
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy zsír

      A lisztet a vajjal és a zsírral elmorzsoljuk, majd a langyos tejben cukorral fölfuttatott éleszt?t hozzáadjuk. A tojássárgájával és csipetnyi sóval tésztává gyúrjuk. Amíg a töltelékek elkészülnek, h?t?szekrénybe tesszük. A darált mákot, illetve diót összekeverjük a cukorral, és leforrázzuk a tejjel. A mazsolát hozzáadjuk, a reszelt citromhéjjal f?szerezzük, a máktölteléket még baracklekvárral is ízesítjük. Ebb?l a mennyiségb?l 4 tekercset (bejglit) süthetünk. A tésztát 4 részre osztjuk, belisztezett deszkán egyenként 3 milliméter vastagságúra téglalappá nyújtjuk. Kett?t a mák-, kett?t a diótöltelékkel kenünk meg, majd feltekerjük. Vajjal kikent tepsire fektetjük. A tojásport a vízzel fölverjük, a bejglit megkenjük vele, és hideg helyen - legjobb a h?t?szekrényben - 40-50 percig pihentetjük. Utána újra lekenjük, és langyos helyen 30 percet pihentetjük. Tulajdonképpen ekkor kezd kelni, amit?l a tésztája kicsit megreped, így lesz szép márványos. El?melegített süt?ben, a közepesnél er?sebb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) kb. 35 percig sütjük.


Elkészítési id?: 2 óra + pihentetés.
Egy adag: 445 kcal / 1861 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY