Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1532 1 2 ... 1633  Utolsó


Párolt báránycomb bazsalikommártással

Hozzávalók

(6 személyre)
1 báránycomb (kb. 1,6 kg csont nélkül)

1 kiskanál fekete bors
1 ág halványzeller a zöldjével együtt
2 petrezselyemgyökér
2 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
6 sárgarépa
6 zsenge karalábé
6 dundi újhagyma
a bazsalikommártáshoz:
1 kis vöröshagyma
1,25 dl száraz fehérbor
10 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
2 csokor bazsalikom
néhány csepp fehérborecet
késhegynyi ?rölt bors

      A báránycombot megmossuk, leszárogatjuk, majd küls? hártyáját éles késsel lefejtjük. Ezután apró vágásokkal haladva kicsontozzuk, vagyis a csont mentén a húst lefejtjük róla. A csontot 3,5 liter vízben feltesszük f?ni. Megsózzuk, a borsot beleszórjuk. A megtisztított halványzellerrel és gyökérrel ízesítjük, a megmosott fokhagymát és az egyik ág rozmaringot is beledobjuk. A báránycombot - miután az eltávolított csont helyére 1 ág rozmaringot bújtattunk - eredeti formájára visszahajtjuk, és zsineggel megkötözzük. A f?szeres lébe tesszük, és ügyelve, hogy a víz csak gyöngyözzön (kicsit sem szabad forrnia!) kb. 1 óra 40 percig pároljuk. Ezután lecsöpögtetjük és félretesszük. A sárgarépát, a karalábét és az újhagymát megtisztítjuk. Az utóbbit 3-4 darabra, az el?bbieket kisujjnyi hasábokra vágjuk. Az összes zöldséget lábasba szórjuk, a hús f?z?levéb?l annyit merünk rá, hogy ellepje. Kis lángon, lefödve kb. 10 percig puhítjuk, végül lesz?rjük (akkor jó, ha ropogós marad). A mártáshoz való hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, kis lábasba szórjuk és a hús párolólevéb?l 1,25 decinyit ráöntünk. Közepes lángon 2 percig f?zzük, majd a borral ízesítjük. A t?zr?l levéve a jéghideg vajat apránként belemorzsoljuk. Beledobjuk a fokhagymát és a száráról lecsipkedett bazsalikomot is, közben merül?mixerrel folyamatosan habosítjuk. Akkor jó, ha sima és mártás s?r?ség?. Végül az ecettel ízesítjük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. Tálaláskor a puha combról a zsineget lefejtjük, majd a húst fölszeletelve tálra rakjuk. A bazsalikomos mártással leöntjük és a párolt zöldségeket köréhalmozzuk. Ha kapunk süt?tököt, készítsünk bel?le pürét, és azt is kínáljuk föl ehhez a kit?n? ünnepi fogáshoz.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 618 kcal / 2586 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY