Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 469 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Mézes bárány aszalt szilvával

Hozzávalók

80 dkg kicsontozott báránycomb
6 dkg vaj
4 ev?kanál méz, só
fél mokkáskanál reszelt gyömbér
leheletnyi sáfrány
1 csapott kiskanál ?rölt fahéj
késhegynyi ?rölt bors
1 nagyobb vöröshagyma
25 dkg kimagozott, puha
aszalt szilva

      A báránycombot megmossuk, leszárítjuk, 3 centis kockákra vágjuk, és a vajon körös-körül fehéredésig sütjük. A méz felét rálocsoljuk, kissé megsózzuk, a gyömbérrel, a sáfránnyal, a fahéjjal meg a borssal f?szerezzük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és 3-3,5 deci vízzel a húshoz adjuk. Fölforraljuk, lefödjük, majd kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ezután h?lni hagyjuk, hogy a tetején összegy?lt zsírt lekanalazhassuk róla, különben f?szeres leve élvezhetetlen lesz. Ezután ismét a t?zre tesszük, és az aszalt szilvát beleszórjuk. Ha a szárított gyümölcs túl kemény, a hús f?zésének idejére hideg vízbe áztatjuk. A maradék mézet hozzáadjuk, majd néhány percig f?zzük. Ha a leve túl híg, egy kevés lisztes habarással s?rítjük, végül utánaízesítjük. Párolt rizs vagy burgonyafánk illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 2 óra + a h?tés.
Egy adag: 707 kcal / 2956 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY