Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 467 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Kapros bárányragu

Hozzávalók

kb. 1,2 kg báránycomb
húsleveshez való zöldségek és f?szerek
1 fej vöröshagyma
3 fej saláta
4-5 ev?kanál olaj
1 nagy csokor kapor
szódabikarbóna
4 tojássárgája
1 ev?kanál liszt
2 citrom leve
?rölt fehér bors
a tepsis burgonyához:
1,5 kg burgonya
só, ?rölt bors
origano
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2-3 ev?kanál citromlé
1 dl olaj

      A combot kicsontozzuk, és a csontokból, a húsleveshez hasonló módon bezöldségelve, megf?szerezve, alaplevet f?zünk. Közben a húst - ami kb. 80 deka - 6 centis (ha ennél kisebb, szétf? és szétesik) kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát lereszeljük, az olajon megfuttatjuk és a fölaprított kaprot is beledobjuk. Jól elkeverjük, a húst hozzáadjuk, és kevergetve addig pirítjuk, amíg körös-körül ki nem fehéredik. Ekkor annyi lesz?rt alaplével öntjük föl, amennyi éppen ellepi, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Közben a salátát leveleire tépkedjük, megmossuk, metéltre vágjuk, és szódabikarbónás vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük, majd a puha húshoz keverjük. A tojássárgáját a liszttel és egy kevés vízzel simára dolgozzuk, a citromok levével ízesítjük, és a bárányhoz adjuk. 1-2 percig forraljuk, ezalatt kissé bes?r?södik, végül utánasózzuk, fehér borssal f?szerezzük. Tepsis burgonyával kínáljuk. Ehhez a burgonyát megtisztítjuk és hosszában - hasonlóan, mint a paprikás krumplihoz - nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, megf?szerezzük. A cikkekre darabolt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, a citromlével ízesítjük, az olajjal meglocsoljuk és tepsibe (cserépedénybe) terítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi a feléig ér, végül süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 1 óra alatt megpuhítjuk, zsírjára sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 1096 kcal / 4582 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY