Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 571 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csalánleves

Hozzávalók

40 dkg zsenge csalánlevél
2 ev?kanál olaj
1 gerezd fokhagyma
2 ev?kanál liszt

késhegynyi reszelt szerecsendió
2 dl tejföl
4 ev?kanál zabpehely

      A csalánlevelet a száráról letépkedjük, majd leforrázzuk és összevágjuk. Az olajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, a felaprított csalánt hozzáadjuk, és 4-5 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk, elkeverjük, majd 8 deci vízzel felöntjük. Megsózzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval f?szerezzük és felforraljuk. A t?zr?l levéve belekeverjük a tejfölt és a szárazon aranyszín?re pirított zabpehellyel megszórva, forrón kínáljuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 184 kcal / 770 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY