Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 748 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sajtos rakott tészta

Hozzávalók

50 dkg zöldség, ami lehet bármilyen friss vagy fagyasztott
1 zöldségleveskocka vagy ételízesít? por
25 dkg rövid cs?tészta

20-25 dkg két- vagy háromféle sajt vegyesen (pannónia, trappista, karaván)
a t?zálló tál kikenéséhez: vaj
a tálaláshoz: tejföl

      A zöldséget, ha szükséges, megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd leveskockával ízesített vízben puhára f?zzük, lecsöpögtetjük. (Leggyakrabban mexikói zöldségkeveréket használunk.) Ha gomba is kerül bele, azt egy kevés olajon megfonnyasztott hagymán pirítjuk meg. A tésztát hagyományos módon, enyhén sós vízben puhára f?zzük. A kivajazott t?zálló tálba tésztát a zöldséggel rétegezve, váltakozva úgy rakjuk le, hogy minden sorra másfajta szeletelt sajt kerüljön. A tetejére vastagon reszelt sajtot hintünk és forró süt?ben 10 perc alatt megsütjük. A fogás el?nye, hogy el?re elkészíthet?, étkezés el?tt csak sütni kell, amihez 15 perc elegend?. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 485 kcal / 2028 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY