Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 343 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Debreceni szelet

Hozzávalók

4 szelet, egyenként
kb. 15 dkg-os sertéstarja
fél kiskanálnyi só
kb. 4 ev?kanál liszt
4 ev?kanál olaj
5-6 dkg füstölt húsos szalonna
1 nagy vöröshagyma
1-1 zöldpaprika és paradicsom
fél cs? csíp?s paprika
1 púpozott kiskanál pirospaprika
fél mokkáskanál ?rölt bors

      A hússzeleteket kissé kiverjük. Inas részeit, széleit bevagdossuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk és az olajban hirtelen mindkét oldalát megsütjük, majd félretesszük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a megtisztított, fölaprított vöröshagymával együtt a hús visszamaradó zsírjában megpirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet (kb. 1 dl-t) aláöntünk és beledobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot; utóbbi héját természetesen el?bb le kell húzni. Megborsozzuk, a húst belerakjuk, kis lángon, lefödve kb. 20 perc alatt vajpuhára pároljuk. Akkor jó, ha a leve s?r?. Köretnek sült krumpli illik hozzá. Ha marad a pecsenyéb?l, az ritka szerencse, mert hidegen is kiváló.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 570 kcal / 2383 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY