Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 225 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Fényezett pulykacombok

Hozzávalók

8-8 ev?kanál méz és nem túl sós szójamártás
4 ev?kanál mustár
2 pulyka alsócomb (egyenként kb. 70 dkg)
4 nagy sárgarépa
kis darabka (5 centi) friss gyömbérgyökér
fél mokkáskanál só
2 kiskanál szezámolaj

      A mézet a szójamártással és a mustárral simára keverjük. A combokat megmossuk, lecsöpögtetjük, tálba tesszük, és az imént készített ízes mártással jól bedörzsöljük. Lefödve minimum 2 órára beh?tjük. Közben többször megforgatjuk, páclevével megkenegetjük. T?zálló tálba tesszük, 4,5 deci meleg vizet ráöntünk, és el?melegített süt?be toljuk. A közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C), 1 órán át pároljuk. Ezután a combokat megforgatjuk, levével kenegetve fényezzük, és további 20 percig sütjük. Amíg a pecsenye készül, a sárgarépát burgonyahámozóval megtisztítjuk, megmossuk, majd a hámozóval hosszúkás, vékony szeletekre vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, a répával együtt enyhén sós, forrásban lév? vízbe szórjuk. 5 percnyi f?zés után, amikor a répa még roppanós, lesz?rjük, lecsöpögtetjük, végül a szezámolajjal ízesítjük. A puha combokat a párolólével meglocsolva tálra rakjuk, az ízes karottával körítjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc + pihentetés.
Egy adag: 494 kcal / 2065 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY