Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 740 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Húsos-káposztás tészta

Hozzávalók

1 vöröshagyma (lilahagyma is lehet)
7-8 dkg vékony szelet húsos szalonna
3 ev?kanál olívaolaj
1 szép libacomb
1 sárgarépa
1 dl száraz fehérbor
2-3 dl húsleves (kockából is jó)
só, ?rölt bors
fél fej (kb. 30 dkg) kelkáposzta
35 dkg rövidcs? tészta
fél csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyem

      A megtisztított hagymát finomra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. Együtt az olajra dobjuk, kis lángon 8-10 percig pároljuk-pirítjuk. Akkor jó, ha a szalonna zsírja kiolvadt, a hagyma pedig szép aranysárga színt kapott. Közben a libacombot kicsontozzuk, b?rével együtt félkisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymás szalonnára dobjuk és kevergetve fehéredésig sütjük, majd a kis kockákra aprított répát is hozzáadjuk. A borral és egy kevés levessel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elföv? levét id?nként pótoljuk. A kelkáposztát - miután megtisztítottuk - kisujjnyi csíkokra metéljük. A tésztát el?írás szerint kif?zzük, de 3 perccel azel?tt, hogy elkészülne, a kelt is beleszórjuk. Ha megf?tt, lesz?rjük, jól lecsöpögtetjük, majd az ízes libaraguval összekeverjük. Végül fölaprított zellerzölddel és petrezselyemmel tesszük zamatosabbá.


Elkészítési id?: 1 óra 25 perc.
Egy adag: 772 kcal / 3227 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY