Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 851 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Édes-savanyú ropogós répa

Hozzávalók

50 dkg sárgarépa
2,5 dl vörösborecet
15 dkg akácméz
késhegynyi bors

2 gerezd fokhagyma
csipetnyi gyömbérpor
20-20 dkg fehérretek, kígyóuborka

      A sárgarépát alaposan megtisztítjuk, majd ferdén vékony, formás szeletekre vágjuk. A borecetet, a mézet a borssal meg csipetnyi sóval egy lábasban összekeverjük. A fokhagymagerezdeket, miután héjukat eltávolítottuk egészen finomra aprítjuk, és beleszórjuk. A gyömbérporral f?szerezzük, majd felforraljuk. A sárgarépát beledobjuk, és 3 percig f?zzük benne. Közben a retket meghámozzuk és az uborkával együtt - amin a héjat rajtahagyjuk - alaposan megmossuk. Ezután hosszában vékony szeletekre vágjuk és a f?szeres lében föv? sárgarépához adjuk. A lángról lehúzzuk és így hagyjuk kih?lni, s?t egy napig állni. Ezalatt ízei jól összeérnek. Pecsenyék mellé kínáljuk.


Elkészítési id?: 25 perc + érlelés.
Egy adag: 179 kcal / 748 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY