Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 850 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Édes-savanyú hagymák

Hozzávalók

90 dkg apró hagyma
1 ev?kanál finom olaj
5 dkg vaj
2 ev?kanál porcukor
4 ev?kanál vörösborecet
2 babérlevél
4 ágacska friss kakukkf?
3 ev?kanál mandula
3 ev?kanál mazsola

      A hagymákat, miután meghámoztuk és aljukat, tetejüket levágtuk, egy nagy tálba szórjuk. Az olajat és a vajat egy nagy t?zálló tálban vagy serpeny?ben felolvasztjuk. A porcukrot és az ecet felét a másik tálban az el?készített hagymákra öntjük, majd a forró olajos vajba keverjük. A babérlevelet és a kakukkfüvet rámorzsoljuk, majd kevergetés nélkül, közepes h?mérsékleten kb. 20 percig pároljuk. A süt?t 150 °C-ra felmelegítjük és a hagymát alaposan megkavarjuk, tepsibe öntjük, majd a mazsolát, a mandulát, a maradék ecetet és az 1 ev?kanál vizet hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, míg a hagymák karamellizálódnak. Sült hús mellé melegen tálaljuk. Kit?n? köret.


Elkészítési id?: 55 perc.

Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY