Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1084 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Gesztenyés fatörzs

Gesztenyés fatörzsHozzávalók

a tésztához:
4 tojás, 10 ev?kanál hideg víz
10 dkg (kb. 5 ev?kanál)
kristálycukor
10 dkg (kb. 5 ev?kanál)
finomliszt
5 dkg (kb. 2 púpozott ev?kanál) porcukor
a krémhez:
50 dkg fagyasztott
gesztenyemassza
20 dkg natúr (véletlenül
sem sós!) vajkrém, 0,3 dl rum
a mázhoz:
14 ev?kanál kristálycukor
6 púpozott ev?kanál
cukrozatlan kakaópor
6 ev?kanál víz, 8-10 dkg vaj

      A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a vízzel habosra verjük (konyhai robotgéppel 1 perc), majd a cukorral addig keverjük tovább, míg az utóbbi feloldódik benne, kis- sé kifehéredik, és tejföl s?r?ség? lesz (konyhai robotgéppel 2 perc). A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé ev?kanalanként a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal ? nehogy összetörjön ? az el?z?ekbe forgatjuk. Végül süt?papírral bélelt vagy kivajazott és be-lisztezett gáztepsibe simítjuk. El?melegített süt?ben, közepes láng-gal (180 °C, légkeveréses süt?ben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük. Azon melegében feltekerjük, így hagyjuk kih?lni. A szobah?mérsékleten felengedett gesztenyét a vajkrémmel és a rummal habosra keverjük. A piskótát kihengergetjük, a gesztenyés krémmel megkenjük, újra föltekerjük és a h?t?szekrénybe tesszük. A mázhoz valókat kevergetve 1-2 percig f?zzük, kissé h?lni hagyjuk. A kész tekercset ? miután 1-2 szeletet levágtunk bel?le ? a csokoládés krémmel körbekenjük, villával megcifrázzuk. A félretett szeleteket is megkenjük a krémmel (félbe is vághatjuk) és az egész fatörzshöz támasztjuk. Kb. 20 szeletre vághatjuk.


Egy adag: 295 kcal / 1233 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 6 puttonyos `83.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY