Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1126 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Karamellás alma

Hozzávalók

6 ev?kanál cukor
1 kisebb rúd fahéj (helyette késhegynyi ?rölt is lehet)
késhegynyi reszelt szerecsendió
4 szép nagy alma (legjobb a zöldalma)
4 ev?kanál natúr tejszínes krémsajt

      Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, húsukat pedig cikkekre vágjuk. (Egy almát kb. 8 részre szelünk.) A cukrot közepes méret? lábasba szórjuk, a fahéjat beledobjuk, a szerecsendióval f?szerezzük és közepes lángon, többször megkeverve világosbarnára pirítjuk, azaz karamellizáljuk. A gyümölcsöt a karamellre szórjuk, elkeverjük, majd kb. fél deci vizet öntünk rá. Közepes lángon 7-8 percig pároljuk, ezalatt az alma megpuhul, leve pedig elf? a vízzel együtt; szinte csak a cukor marad rajta. Olykor-olykor megkeverjük. Közben 4 leveses- vagy teáscsészét folpackkal kibélelünk, vagyis a folpackból négy lapot vágunk, a csészék belsejébe nyomjuk. Az almát sz?r?lapáttal a folpackkal bélelt csészékbe szedjük (mindegyikbe azonos mennyiséget), majd karamellás levét rácsurgatjuk. Mélyh?t?be - nem tévedés: fagyasztóba! - rakjuk, ahol 20-25 perc alatt kih?l. Tányérra borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a karamellás alma tetejére egy-egy ev?kanálnyi sajtkrémet púpozunk.


Elkészítési id?: 50 perc + fagyasztás.
Egy adag: 233 kcal / 974 kJ.
Italajánlat: tokaji aszú.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY