Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 450 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Narancsmázas marhasült

Hozzávalók

4 szelet bélszín vagy hátszín (egyenként kb. 15 dkg)
bors
mustár
4-5 ev?kanál olaj

a narancsmázhoz:
2,5 dl 100%-os narancslé
1,5 dl ketchup
1 dl 100%-os citromlé
1 dl méz
2 ev?kanál mustár
1 ev?kanál Worcester-mártás
1 csapott ev?kanál reszelt narancshéj
1 mokkáskanál pirospaprika
1 nagyobb gerezd, présen áttört fokhagyma

      A hússzeleteket kisujjnyi vastagra kiverjük, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük. Olajjal meglocsoljuk, és egymásra fektetve alufóliába csomagoljuk. H?t?szekrényben 3-4 napig így érleljük. A narancsmázhoz az összes hozzávalót lábasba töltjük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 10 percig forraljuk. Akkor jó, ha ezalatt a felére beforr - így kb. 3,5 deci lesz bel?le -, és mártásszer?en bes?r?södik. A húst kissé megsózzuk, a narancsmázzal vékonyan megkenjük, és vasserpeny?ben vagy rostsüt?ben oldalanként 3-3 percig sütjük. Tálaláskor a maradék narancsmázat is rácsorgatjuk. Különböz?, vajon megforrósított gyümölcsökkel tálaljuk.


Elkészítési id?: 35 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 587 kcal / 2454 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY