Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 608 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Halízelít? hármas

Halízelít? hármasHozzávalók (4-4 adag)

a lazactatárhoz:
30 dkg friss, b?r és szálka
nélküli norvég lazacfilé
18 dkg füstölt lazac
5 ev?kanál olaj (az ínyencek
olívát használnak)
1 kisebb citrom leve
1 mokkáskanál só
4-5 dundi újhagyma
késhegynyi ?rölt fekete bors
a majonézes-kapros
ráksalátához:
50 dkg apró fagyasztott
rákhús, konzerv is lehet,
de mélyh?t?tt rákrudacska is (utóbbi tengeri halból készült rák ízesítés? kisujjnyi
vastagságú rudacska)
6-6 ev?kanál kész majonéz
és tejföl, só
fél mokkáskanál ?rölt fehér bors
fél citrom leve
1-1 kiskanál mustár és porcukor
1 kis csokor kapor
a tenger gyümölcsei salátához:
60 dkg fagyasztott tenger
gyümölcsei keverék (kagyló,
rák, tintahal)
1 nagyobb citrom
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2-3 szál bazsalikom
6 ev?kanál olívaolaj
2 kisebb fej különböz?,
de roppanós level? saláta
(jégsaláta, radicchio)
2 ev?kanál paprikával töltött olajbogyó
2 közepes lilahagyma
vagy vöröshagyma
2 közepes paradicsom
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
4-5 vékony szelet füstölt lazac

      A lazactatárhoz való kétféle halat ledaráljuk. Hogy a darálóban ne maradjon bel?le, a végén egy zsemlét is daráljunk utána, de csak addig, amíg a halhúst ki nem nyomja a lyukakon. Zsemle ne kerüljön hozzá! Az olajjal és a citromlével összekeverjük, megsózzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, az el?z?ekhez adjuk, kissé megborsozzuk. Forró pirítóssal kínáljuk. A ráksalátához a fagyasztott rákot szobah?mérsékleten fölengedjük, ezután lecsöpögtetjük, ahogyan a konzervet is, ha abból készítjük. Ha rákrudat használunk hozzá, azt fölengedés után kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A majonézt a tejföllel simára keverjük, kissé megsózzuk, a borssal, a citromlével, a mustárral és a porcukorral ízesítjük, a fölaprított kaporral f?szerezzük. Végül a rákot beleforgatjuk. Forró pirítóssal kínáljuk. A fagyasztott tenger gyümölcseit forró vízzel leöblítjük, így jellegzetes illata is csökken és hamarabb kiolvad. Ezután lecsöpögtetjük, és a citrom levét ráfacsarjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, présen áttörjük, majd a fölaprított petrezselymmel és bazsalikommal 4 ev?kanál olívaolajba keverjük. A salátát leveleire bontva megmossuk, leszárogatjuk, majd ujjnyi széles csíkokra daraboljuk. Az olajbogyókat félbehasítjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük és gy?r?ire szedjük. A paradicsomot meghámozzuk, majd közepes kockákra vágjuk. Ezután a hagymával együtt kissé megsózzuk, meg-borsozzuk, a maradék olajjal összekeverjük, 10 percig pihentetjük. Tálaláskor a fölcsíkozott salátát 4 tányéron elosztjuk.A tenger gyümölcseit ráhalmozzuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és a fokhagymás-bazsalikomos olívaolajjal meglocsoljuk. A lilahagymás paradicsommal és a vékony csíkokra vágott lazaccal díszítjük.


Elkészítési id?: fajtánként 30 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Chardonnay `99.

Jótanács: Kimagozott fekete olivabogyót is használhatunk..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY