Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 358 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Húspástétom hidegen-melegen

Húspástétom hidegen-melegenHozzávalók (6 személyre)

15 dkg zsemlemorzsa
2-2,5 dl tej
1 kisebb vöröshagyma
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
1 nagy csokor metélôhagyma
1-1 húsos piros és zöld szín? paprika
60 dkg darált hús
2 tojás, 3 gerezd fokhagyma
kb. 1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
kb. 12 vékony szelet húsos szalonna (bacon)

      A zsemlemorzsát a tejjel leöntjük és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajon megfonnyasztjuk. A petrezselymet meg a metél?hagymát felaprítjuk. A piros és zöldpaprikákat hosszában félbehasítjuk, magházukat kimetsszük. A húst a tojással, a zúzott fokhagymával, a tejes morzsával, a vöröshagymával és a zöldf?szerekkel összekeverjük, végül megsózzuk, megborsozzuk. Egy kb. 1,5 literes püspökkenyérformát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy kilógjon bel?le annyi, amennyi elég ahhoz, hogy a tetejét is beboríthassuk. A húsos massza egyharmadát belesimítjuk, a piros szín? paprikát ráfektetjük. Újabb egyharmadnyi húsos massza következik, erre kerül a zöld szín? paprika, majd a maradék húskeverék. A formából kihajló szalonnaszeleteket ráborítjuk, végül el?melegített sütôben, közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütôben 170 °C) kb. 1 órán keresztül sütjük. Tálaláskor deszkára borítjuk, fölszeleteljük. Héjában sült burgonya, mustármártás és jéghideg sör illik hozzá. Hidegen is kiváló.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 434 kcal / 1815 kJ.
Italajánlat: pilseni típusú világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY