Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1219 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Narancskrémes fánk

Hozzávalók

(20 darabhoz)
a tésztához:
2,5 dl tej
csipetnyi só
12 dkg vaj
13 dkg finomliszt (kb. 6 ev?kanál)
4 tojás
a narancskrémhez:
1 csomag (3 dkg) f?zni való vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 tojás
3 narancs
3-4 ev?kanál cukor
1 púpozott ev?kanál zselatinpor
1 csomag vaníliás cukor
3,5 dl tejszín
a tetejére:
porcukor és 3 narancs
(lehet 4-5 mandarin is)

      A tésztával kezdünk. A tejet csipetnyi sóval meg a vajjal fölforraljuk. Ha utóbbi teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk. Szorgalmasan kevergetve 2 percig f?zzük - akkor jó, ha olyan s?r?, hogy szinte elválik az edény falától -, majd a t?zr?l lehúzzuk. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A masszát csillagcsöves (a sima csöves is jó) habzsákba töltjük, majd süt?papírral bélelt tepsire kb. 20, egyenként pingponglabda nagyságú gömböt nyomunk bel?le. (Ha nincs süt?papírunk, a tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.) El?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 15-18 percig sütjük. A krémhez a pudingport 0,5 deci tejjel meg a tojássárgájával fölforraljuk. A jól megmosott narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy héjukon fehér hártya ne maradjon. Utána a maradék tejjel meg a cukorral 2-3 percig forraljuk. A narancshéjat kiemeljük bel?le, a pudingporos keveréket beleöntjük, kevergetve s?r?re f?zzük. Az immár lemeztelenített narancsok levét kifacsarjuk. 2 decit kimerünk bel?le - a többit megsózzuk - és a zselatinporral meg a vaníliás cukorral kevergetve 1-2 percig forraljuk, míg a zselatint föloldódik benne. A tejszínb?l kemény habot verünk, és el?ször a már csak langyos zselatint, majd a vaníliakrémet forgatjuk bele. Azonmód habzsákba töltjük, majd a kettéhasított fánkok üregébe púpozzuk, és tetejüket ráillesztjük. Végül porcukrot szitálunk rá, és narancs- vagy mandarinszeletekkel megkoronázzuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 196 kcal / 820 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY