Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1418 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Narancsos saláta

Hozzávalók

3 narancs
5-6 ev?kanál olívaolaj
1 ev?kanál fehérborecet
só, ?rölt bors
1 gerezd fokhagyma
fél gumó (vagy 1 kisebb) édeskömény
1 lilahagyma
fél maréknyi mag nélküli fekete olajbogyó
1 kis fej saláta (bármilyen zöldsaláta lehet, jégsaláta, galambbegysaláta stb.)

      A narancsokat megmossuk, majd kifilézzük: a gyümölcsöt el?ször meghámozzuk úgy, hogy vékony fehér bundája se maradjon rajta. Utána egy kis tál fölött, a gerezdeket elválasztó hártya mellett éles kiskéssel bevágunk, a narancs húsát - azaz a filéket - kiemeljük. Közben lecsöpög? 2-3 ev?kanálnyi levét - ami a tálban összegy?lt - az olívaolajjal meg a borecettel jól kikeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával f?szerezzük. Ez lesz a saláta öntete. Az édesköményt jól megmossuk, foltos, barna részeit levágjuk, majd a gumót kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A lehéjazott lilahagymát vékony karikákra szeljük, gy?r?ire szedjük, majd a narancsfilékkel, az édesköménnyel meg az olajbogyóval óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A zöldsalátát megmossuk, leszárogatjuk, kisebb leveleire tépkedjük vagy ujjnyi csíkokra vágjuk. Tálra halmozzuk, a narancsos édesköményt ráhalmozzuk. Az öntetet csak tálaláskor locsoljuk rá.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 267 kcal / 1116 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY