Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 687 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Tárkonyos egreskrémleves

Hozzávalók

30 dkg egres (friss, fagyasztott vagy bef?tt is lehet)
1 mokkáskanál só
1 kis csokor édesít?szeres-sós ecetben tartósított tárkonylevél (a friss még jobb)
fél-egy kiskanál folyékony mesterséges édesít?szer
1 kiskanál tárkonyecet
1 tojássárgája
2 ev?kanál liszt
1 dl tejföl
a levesbetéthez:
3-4 szelet korpáskenyér
3 ev?kanál olaj

      Az egrest kb. 2 liter vízben puhára f?zzük, lesz?rjük, levét megtartjuk. A puha piszkét szitán áttörjük, majd a gyümölcspépet f?z?levével hígítva újra a t?zre tesszük. Megsózzuk, fölaprított tárkonnyal f?szerezzük, az édesít?szerrel meg az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük. A tojássárgájából a liszttel meg a tejföllel habarást keverünk, a levest ezzel s?rítjük. Épp csak 2-3 percig forraljuk, míg krémleveshez hasonló állagú nem lesz. Közben a kenyeret kis (egycentis) kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk. A forró levest ezzel megszórva kínáljuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 333 kcal / 1392 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY