Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1556 1 2 ... 1633  Utolsó


Töltött gomba citromos mártással

Hozzávalók

16-20 közepes, lehet?leg egyforma nagyságú csiperke
2-3 dkg vaj vagy margarin
1 vöröshagyma
3-4 ev?kanál olaj
só, ?rölt fehér bors
40 dkg juhtúró
2 dl tejföl
a mártáshoz:
8-10 dkg vaj vagy margarin
3-4 ev?kanál zsemlemorzsa
kb. 3 dl tejföl

citromlé
a tetejére:
1 nagy csokor petrezselyem (idényben kapor)
a díszítéshez:
1 citrom

      A gombát megtisztítjuk, majd a fejét meg a szárát különválasztjuk. A kalapokat üregükkel felfelé kivajazott t?zálló tálba rakjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, az olajon néhány perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a gombaszárakat apróra vágjuk, a hagymára dobjuk. Nagy lángon 6-8 percig pirítjuk, ezalatt megpuhul és a leve is elf?. Megsózzuk, megborsozzuk, a juhtúróval összekeverjük, és a gombafejek üregébe púpozzuk, majd egy kevés tejföllel meglocsoljuk. El?melegített süt?ben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) kb. 15 percig sütjük. Ezalatt a mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a morzsát aranysárgára pirítjuk rajta. Tejföllel dúsítjuk, megsózzuk, citromlével ízesítjük. Tálaláskor a töltött-sült gombára locsoljuk, végül a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 887 kcal / 3708 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY