Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1128 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Kecskeméti barackpuding

Hozzávalók

(6 személyre)
a zseléhez:
1 üveg 1 literes sárgabarackbef?tt leve (kb. 4 dl)
2 dl víz
4 ev?kanál cukor
2,5 dkg zselatinpor
0,3 dl barackpálinka
a töltéshez:
1 üveg 1 literes sárgabarackbef?tt
6 szem hámozott mandula
6 dl tej
4 tojás sárgája
4-5 ev?kanál cukor
3 ev?kanál liszt vagy f?zni való pudingpor
2 dkg zselatinpor
6 dl tejszín
a tálaláshoz:
1 kis üveg sárgabaracklekvár
0,3 dl barackpálinka

      A zseléhez a bef?tt levét a vízzel, a cukorral és a zselatinporral 2-3 percig forraljuk, míg az utóbbi teljesen föloldódik benne. Amikor már csak langyos, a pálinkával ízesítjük és 6, egyenként kb. 2 decis egyszemélyes pudingformát kibélelünk vele. Ez úgy történik, hogy a formákat jeges vízbe állítjuk, a már csak langyos zselét beleöntjük, majd néhány másodperc múlva kiöntjük bel?le, így a forma oldalára tapad egy kb. 2 milliméter vastagságú zseléréteg. H?t?szekrényben dermedni hagyjuk. Utána mindegyik aljára egy fél sárgabarackbef?ttet rakunk, amely magházának helyére 1-1 szem mandulát teszünk. 5 deci tejet fölforralunk. A maradékot a tojássárgájával, a cukorral, a liszttel meg a zselatinnal elkeverjük. A forró tejhez öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt s?r? krém lesz bel?le. A tejszínhabot kemény habbá verjük és a már csak langyos, de még nem kocsonyás tejes krémbe forgatjuk. Utána a pudingformákba töltjük, és tálalásig h?t?szekrényben dermesztjük. Végül a formákat néhány másodpercre meleg vízbe állítjuk, tartalmukat tányérra csúsztatjuk és barackpálinkával hígított sárgabaracklekvárral körülöntjük.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc + dermesztés.
Egy adag: 850 kcal / 3553 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY