Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1335 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Túrós rétes

Hozzávalók

(2 rúdhoz)
2 csomag (4 lapos) réteslap
12-15 ev?kanál olaj
8-10 ev?kanál zsemlemorzsa
75 dkg félzsíros tehéntúró
8-10 dkg mazsola
2 citrom reszelt héja
5 ev?kanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 púpozott ev?kanál búzadara
2 ev?kanál tejföl
2 tojás

      A túrótöltelékhez a túrót szitán áttörjük, azután a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a tejföllel meg a tojássárgájával összekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tölteléket elfelezzük, és egy csíkban a réteslap felénk es? oldalára halmozzuk. A konyharuha segítségével föltekerjük - el?tte lehet a réteslap mindkét oldalából egy kicsit a közepe felé fölhajtani, hogy sütés közben bizton ne nyíljon szét -, majd kiolajozott tepsibe fektetjük. A tetejét olajjal vékonyan megkenjük. El?melegített süt?ben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) 30 percig sütjük. A reszelt almával töltött rétest 5 perccel tovább hagyjuk a süt?ben. Egy rúd rétesb?l 8 szeletet vághatunk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 522 kcal / 2182 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY