Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 974 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Almás rétesvariációk

Hozzávalók

(2 rúd réteshez)
2 csomag (4 lapos) réteslap
12-15 ev?kanál olaj
8-10 ev?kanál zsemlemorzsa
az I-II töltelékhez:
2 kg alma
10 dkg vaj
8 ev?kanál cukor
2 csapott kiskanál ?rölt fahéj
2 púpozott ev?kanál zsemlemorzsa
III. töltelékhez:
2 kg alma
6-8 ev?kanál cukor
2 csapott kiskanál ?rölt fahéj
2 púpozott ev?kanál zsemlemorzsa (darált dió is lehet)

      El?ször a töltelékeket állítjuk össze. Almásból akár háromfélét is aszerint, hogy a gyümölcsöt hogyan készítjük el?. Az els? változathoz a megmosott és leszárogatott almát meghámozzuk, majd kettéhasítjuk, magházát kivájjuk, húsát kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A vajat lábasban fölolvasztjuk, az almát rádobjuk. A cukorral megszórjuk, majd lefödve, kis lángon kb. 12 percig (saját levében) pároljuk, közben többször megkeverjük. Akkor jó, ha szinte teljesen megpuhult. Ekkor a fahéjjal f?szerezzük, a morzsát belekeverjük, a t?zr?l lehúzva h?lni hagyjuk. A második változat ugyanígy készül, mindössze annyi különbséggel, hogy az almát nem szeletekre, hanem 2-3 centis kockákra vágjuk. A harmadik változathoz az almát jól megmossuk, leszárogatjuk, majd héjastól nagy lyukú reszel?n legyaluljuk. 1 ev?kanál cukorral összekeverjük és 30 percet állni hagyjuk, ezalatt levet enged. Utána jól kinyomkodjuk - az így kapott kb. 0,5 liter gyümölcslevet azonnal megihatjuk -, a reszelt almát a maradék cukorral, fahéjjal meg zsemlemorzsával összedolgozzuk. A tölteléket elfelezzük, és egy csíkban a réteslap felénk es? oldalára halmozzuk. A konyharuha segítségével föltekerjük - el?tte lehet a réteslap mindkét oldalából egy kicsit a közepe felé fölhajtani, hogy sütés közben bizton ne nyíljon szét -, majd kiolajozott tepsibe fektetjük. A tetejét olajjal vékonyan megkenjük. El?melegített süt?ben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) 30 percig sütjük. A reszelt almával töltött rétest 5 perccel tovább hagyjuk a süt?ben. Egy rúd rétesb?l 8 szeletet vághatunk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 522 kcal / 2182 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY