Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1506 1 2 ... 1633  Utolsó


Hátszínszelet mustármártásban

Hozzávalók

4 szelet ujjnyi vastag marhahátszín
2 mokkáskanál ?rölt bors
1 ev?kanál mustár
a pácoláshoz és a sütéshez:
olaj
a mártáshoz:
1 ev?kanál liszt
4 dkg margarin
8 ev?kanál mustár
2-2 dl tejszín és húsleves
1 dl fehérbor vagy pezsg?
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

      A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a hússzeleteket egyenként megkenjük, majd szorosan alufóliába tekerjük. A sütés napján a húst - miután páclevét kissé lecsöpögtettük - kiolajozott serpeny?ben, közepesen er?s lángon mindkét oldalán kb. 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük. A mártáshoz a lisztet a margarinon megfuttatjuk, a mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral vagy pezsg?vel felengedjük, a péppé zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig f?zzük, amíg a mártás kissé be nem s?r?södik. Köretnek párolt rizs vagy makaróni illik hozzá.


Elkészítési id?: 30 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 536 kcal / 2252 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY