Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 15 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Brokkolis zöldség kocsonya

Brokkolis zöldség kocsonyaHozzávalók (8 személyre)

80 dkg brokkoli
40 dkg gomba (a képen látható étel rókagombával készült)

1-1 csomó hónapos retek
és újhagyma
8 dl sz?rt húsleves (leveskoc-
kából is készülhet)
4 dkg (2 csomag) zselatinpor
1 mokkáskanál paprikakrém

      A zöldségeket megtisztítjuk. A brokkolit kisebb rózsáira szedjük szárát más étel készítéséhez eltesszük, a gombát nagyobb cikkekre vágjuk. A brokkolit enyhén sós vízben 4 percig forraljuk, majd a gombát hozzáadjuk, és még kb. 6 percig f?zzük. Lesz?rve h?lni hagyjuk. A retket csinos kis csíkokra vágjuk, az újhagymát fölszeleteljük. A húslevest fölforraljuk, a zselatint beleszórjuk, a paprikakrémmel ízesítjük, kissé megsózzuk, mert a zselatin tompítja az ízeket. Kevergetve 1-2 percig forraljuk, majd immár keverés nélkül még 3-4 percig f?zzük. Megvárjuk, amíg langyosra h?l. Egy jól beh?tött ?zgerincformát megnedvesített celofánnal kibélelünk és egy kevés (kb. fél deci) zselatinos levet beleöntünk. Dermedni hagyjuk, azután a zöldségeket rétegezve vagy összekeverve beletöltjük. A maradék zselatinos levet ráöntjük, és h?t?szekrényben kocsonyásodni hagyjuk. Tálaláskor deszkára borítjuk, a celofánt lehúzzuk róla, majd forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.


Elkészítési id?: 40 perc + dermedés.
Egy adag: 80 kcal / 335 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi Sauvignon Blanc.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY